Transfernieuws

FC Emmen verwelkomt clubloze oud-spits van Ajax en Groningen (32)

FC Emmen verwelkomt clubloze oud-spits van Ajax en Groningen (32)

13-02-2023 16:33

FC Emmen heeft de komst van Danny Hoesen bekendgemaakt. Bijna twee weken na het sluiten van de transfermarkt komt de clubloze Hoesen de nummer zestien van de Eredivisie versterken.

FC Emmen maakt via de officiële kanalen bekend dat de 32-jarige spits het seizoen afmaakt op De Oude Meerdijk. Hoesen was eind januari al in Amsterdam om zijn conditie op peil te houden bij Ajax en gaat nu dus het seizoen afmaken in de Eredivisie. 

Voorzitter Ronald Lubbers is blij met de bom ervaring die Hoesen met zich meebrengt. "We waren nog op zoek naar meer mogelijkheden voorin, mede door de vele blessures. Danny was transfervrij nu de competitie in Amerika is afgelopen. Hij is een snelle en beweeglijke aanvaller die bovendien met zijn ervaring belangrijk kan zijn voor onze ploeg", wordt vermeld op de clubsite.

Hoesen zat sinds begin dit jaar zonder club en was daarvoor actief voor het Amerikaanse Austin FC. In het verleden was Hoesen onder meer actief bij FC Groningen, Ajax, Fulham, San Jose en HJK Helsinki. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!