Nieuws

De Ligt en Bayern klaar voor Parijs: 'We zullen ons beste voetbal moeten spelen'

De Ligt en Bayern klaar voor Parijs: 'We zullen ons beste voetbal moeten spelen'

13-02-2023 12:33
1

Matthijs de Ligt maakt zich op voor de Champions League-kraker met Paris Saint-Germain, die Bayern München dinsdagavond speelt. Volgens de Nederlander moet Der Rekordmeister in Parijs uit een ander vaatje tappen dan tegen VfL Bochum, waar met veel moeite van werd gewonnen.

De Ligt maakte een sterke indruk tegen Bochum en was daardoor in het Elftal van de Week van BILD te vinden. De Nederlander blikt met hetzelfde medium vooruit op de kraker van dinsdag. "'Het was niet onze beste wedstrijd, maar drie goals, een clean sheet, drie punten en geen blessures… We kunnen er blij mee zijn", zegt De Ligt enigszins gedecideerd.

PSG beleeft net als Bayern een minder overtuigende periode, maar van onderschatting is geen sprake, aldus De Ligt. "Die spelers van wereldklasse kunnen van het ene op het andere moment omschakelen en een fantastische wedstrijd spelen. We zullen onze beste voetbal moeten spelen en onze grenzen opzoeken."

De verdediger is klaar voor het topaffiche, maar heeft wel de nodige kanttekeningen. "Als we dinsdag zo spelen als tegen Bochum, is het niet genoeg. We zitten niet in een flow, we hebben maar één punt voorsprong in de Bundesliga."