ADO en Advocaat schakelen Go Ahead Eagles uit en bereiken kwartfinale van de beker

09-02-2023 23:03 Laatste update: 23:06
1

ADO Den Haag heeft de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. De ploeg van trainer Dick Advocaat was in eigen huis met 1-0 te sterk voor Go Ahead Eagles.

Go Ahead begon sterk aan het duel in Den Haag en kwam al snel tot mogelijkheden op de openingstreffer. Philippe Rommens probeerde het van afstand, maar zag zijn schot in het zijnet belanden. Sylla Sow leek dan wel de 0-1 aan te tekenen nadat hij doelman Sonny Stevens af wist te troeven, maar Titouan Thomas haalde de bal net op tijd van de lijn. Op slag van rust was Ricardo Kishna dichtbij een treffer, maar de ADO-aanvaller schoot rakelings naast.

In de tweede helft was de wedstrijd iets meer in evenwicht. Twintig minuten voor tijd kon de thuisploeg juichen. Joël Zwarts schoot op aangeven van Amar Ćatić de 1-0 binnen en zorgde voor vreugde in Den Haag. In de slotfase ging Go Ahead hard op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer. En dus kan Advocaat zich met zijn ADO opmaken voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Zaterdagavond zal er geloot worden.