Nieuws

Hoger beroep Antwerp pakt deze keer wél goed uit: schorsing Stengs verminderd

Hoger beroep Antwerp pakt deze keer wél goed uit: schorsing Stengs verminderd

04-02-2023 10:30

De schorsing van Calvin Stengs is tóch weer teruggebracht. De Belgische voetbalbond had de Nederlandse aanvaller van Royal Antwerp in eerste instantie voor vier duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Zijn club heeft daar een succesvol tweede beroep tegen ingediend.

Stengs kreeg afgelopen zondag rood in het duel met Anderlecht omdat hij Amadou Diawara een slag in het gezicht had gegeven. Antwerp ging meteen al niet akkoord met het schikkingsvoorstel van vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Nadat het disciplinair comité zich erover had gebogen, werd de schorsing aanvankelijk nog zwaarder. Stengs zou zes wedstrijden moeten toekijken, waarvan twee voorwaardelijk.

Desondanks ging Antwerp nog een keer in beroep, deze keer wel met succes. Daardoor mag de zevenvoudig Oranje-international komende zondag 'gewoon' spelen in de topper tegen Club Brugge en ziet hij zijn straf van zes naar vier wedstrijden verminderen.

De ploeg van trainer Mark van Bommel staat momenteel op de derde plaats in de Belgische Jupiler Pro League. Het gat met koploper KRC Genk bedraagt maar liefst dertien punten.