Nieuws

United reageert op Greenwood-nieuws: 'Gaan volgende stappen bepalen'

United reageert op Greenwood-nieuws: 'Gaan volgende stappen bepalen'

02-02-2023 18:43

Manchester United heeft gereageerd op het nieuws rondom Mason Greenwood. De Engelse topclub laat weten zelf stappen te zullen ondernemen rondom de aanvaller, zonder dat de club duidelijk maakt wat het daar precies mee bedoelt.

Donderdag werd duidelijk dat de voorheen van verkrachting en mishandeling verdachte aanvaller niet langer vervolgd zou worden door de Engelse aanklager. 'Manchester United neemt nota van het besluit van het openbaar ministerie dat alle aanklachten tegen Mason Greenwood zijn ingetrokken', schrijft de ploeg van Erik ten Hag op de eigen site.

'De club zal nu haar eigen proces uitvoeren, alvorens de volgende stappen te bepalen. We zullen geen verdere opmerkingen maken totdat dat proces is voltooid'. Door het strafproces rondom de jonge Engelsman, kwam hij sinds januari 2022 niet meer in actie namens Manchester United. Destijds werd hij opgepakt door de politie.

De arrestatie en schorsing van Manchester United volgden toen naar aanleiding van posts op social media van de vriendin van Greenwood. Zij plaatste onder meer video's van blauwe plekken en verwondingen begeleid met de tekst: 'Voor iedereen die wil weten wat Mason Greenwood met mij doet.'