Nieuws

'Ik vond dat Schreuder juist goed communiceerde met spelers en stafleden'

'Ik vond dat Schreuder juist goed communiceerde met spelers en stafleden'

01-02-2023 14:17
1

Melayro Bogarde neemt het op voor Alfred Schreuder. De speler van PEC Zwolle werkte samen met de Barnevelder bij TSG Hoffenheim en vindt de communicatie van de oefenmeester helemaal niet zo zwak als in de media wordt gesuggereerd.

"Ik herinner hem als een hele goede trainer. Hij heeft mij goed geholpen", vertelt Bogarde in gesprek met Voetbalzone. De twintigjarige Rotterdammer maakte op jonge leeftijd de overstap van de Feyenoord-jeugd naar Hoffenheim. Hij maakte in de tijd dat Schreuder hoofdtrainer was bij de club de overstap van het jeugdvoetbal naar de senioren. "Alles wat je in het profvoetbal moet leren, heeft hij mij bijgebracht", klinkt het.

Bogarde is Schreuder enorm dankbaar. "Als je van de jeugd naar de senioren gaat moet je stevig in je schoenen staan", weet Bogarde, die altijd kon rekenen op de steun van de Barnevelder. "Daar ben ik blij mee." De afgelopen week kwam veelvuldig in de media dat Schreuder niet sterk was in zijn communicatie, Bogarde heeft dit nooit zo ervaren. "Ik vond dat hij juist goed communiceerde met spelers en stafleden. Maar ik weet natuurlijk niet hoe het bij Ajax is gegaan."