Nieuws

Ten Hag uit frustratie na Eriksen-blessure: 'Moeten spelers beter beschermen'

Ten Hag uit frustratie na Eriksen-blessure: 'Moeten spelers beter beschermen'

01-02-2023 09:19

Erik ten Hag is gefrustreerd over de blessure van Christian Eriksen. De manager van Manchester United vindt dat zijn spelers meer in bescherming genomen moeten worden voor zware overtredingen.

Afgelopen weekend kwam Eriksen in duel met Reading-spits Andy Carrol, die hem met een knipschaar-tackle uit de wedstrijd schopte. Onlangs werd bekend dat dat moment ervoor heeft gezorgd dat United een tijd lang geen beroep kan doen op de middenvelder, die moet herstellen van zijn enkelblessure. "Daar ben ik teleurgesteld over", zei Ten Hag op de persconferentie, opgetekend door De Telegraaf.

"Ik denk dat we in het voetbal grenzen moet stellen, beperkingen, die de spelers beter beschermen. Ik denk dat iedereen de beste spelers in actie wil zien op het veld. Als je dan kijkt naar de tackle op Eriksen en de twee tackles erna, die horen niet thuis op het voetbalveld, omdat je het risico neemt je collega blesseren."

Manchester United wist op Deadline Day Marcel Sabitzer nog te verleiden tot een overstap naar de Premier League. De Oostenrijkse middenvelder wordt gehuurd van Bayern München en kan Eriksen vervangen. Ten Hag is van mening dat ook oud-Ajacied Lisandro Martinez de rol van zijn geblesseerde medespeler kan invullen. "Dat heeft hij eerder al bewezen. Als manager moet je creatief zijn in dit soort situaties."