Transfernieuws

Slecht nieuws voor Ajax: Nottingham aan de haal met beoogde Álvarez-opvolger

Slecht nieuws voor Ajax: Nottingham aan de haal met beoogde Álvarez-opvolger

16-01-2023 23:05 Laatste update: 23:07
1

Slecht nieuws voor Ajax: Nottingham Forest heeft zich versterkt met Danilo. De Amsterdammers werden gelinkt aan de Braziliaanse middenvelder van Palmeiras, maar die heeft zijn handtekening nu onder een meerjarig contract gezet in de Premier League.

Eind november vorig jaar repten Braziliaanse media over de interesse van Ajax in Danilo, die in hem de beoogde opvolger van Edson Álvarez zien. De Mexicaan staat nog altijd onder contract in Amsterdam, maar hij behoort tot één van de spelers waarvan de kans groot is dat hij aankomende zomer een transfer gaat maken.

Ajax zou Danilo intensief volgen en zou zich zelfs al hebben gemeld in Brazilië, maar van een transfer kwam het destijds niet. Een transfer komt er nu zeker niet meer op korte termijn, aangezien de middenvelder zijn handtekening heeft gezet onder een verbintenis die hem voor 6,5 jaar speler van Nottingham maakt.

Danilo is de tweede winterversterking van Nottingham. Eerder kam met Gustavo Scarpa ook al een Braziliaan naar de nummer dertien van de Premier League. Gek genoeg was de aanvallende middenvelder teamgenoot van de kersverse aanwinst bij Palmeiras.