Transfernieuws

Mooi initiatief: groot deel van Mudryk-transfer gaat naar Oekraïense troepen

Mooi initiatief: groot deel van Mudryk-transfer gaat naar Oekraïense troepen

16-01-2023 11:30 Laatste update: 11:57

Fraai nieuws uit Oekraïene. De grote transfersom die Chelsea aan Shakhtar Donetsk overmaakt, wordt gedeeltelijk geschonken aan de Oekraiënse troepen. Van de 100 miljoen euro geeft de Oekraïense club bijna een derde aan het 'Heart of Azovstal'-project.

Shakhtar laat op de clubsite weten dat 28 miljoen euro aan het project wordt geschonken. Rinat Akhmetov, de clubpresident, heeft het fonds in het leven geroepen om slachtoffers en nabestaanden rondom de stad Mariopol bij te staan. "Het geld wordt gebruikt om verschillende zaken te bewerkstelligen, van medische en prosthetische hulp tot het psychologisch bijstaan van soldaten. Het project zal worden opgezet door een zelfstandig team dat in nauw contact staat met de verdedigers van Azovstal, hun families en vrijwilligers", laat Akhmetov weten.

De president vindt het jammer dat Mudryk vertrekt bij de club. "Ik heb gemengde gevoelens. Aan de ene hand ben ik blij voor Mykahylo en ben ik trots. Hij laat zien dat hard werk en talent het onmogelijke mogelijk kan maken. Ik ben ervan overtuigd dat Europa zijn talent en spel de komende tijd nóg meer gaat waarderen."