Reactie

El Ahmadi: 'Is hetzelfde als toen met Álvarez bij Ajax, had ik allang verkocht'

El Ahmadi: 'Is hetzelfde als toen met Álvarez bij Ajax, had ik allang verkocht'

15-01-2023 23:32

Als Karim El Ahmadi de technisch directeur van PSV was, dan zou hij Noni Madueke verkopen. De voormalig profvoetballer stelt dat veertig miljoen een mooi bedrag is voor de rechts buiten die in zijn ogen wel de absolute top kan halen.

Afgelopen week werd duidelijk dat Chelsea Madueke ziet als een mogelijk nieuwe aanvaller. The Blues zouden zelfs al een bod hebben neergelegd van dertig miljoen euro bij PSV, dat naar verluidt 40 tot 45 miljoen euro verlangt voor zijn Britse smaakmaker.

"Ik zou hem wel verkopen", begint El Ahmadi bij ESPN. De voormalig speler van onder meer FC Twente en Feyenoord ziet in Madueke wel een speler die meer in zijn mars heeft. "Ik moet wel zeggen dat wanneer ik Xavi Simons zie spelen ik wel denk dat ze de absolute top kunnen halen. Als ik die balbehandeling zie, ik vind het fantastische spelers."

El Ahmadi stelt wel dat het een lastige klus zal worden voor Chelsea om Madueke daadwerkelijk los te kunnen weken. "Ze hebben net Gakpo verkocht dus het zal lastig worden. Ik denk niet dat PSV het snel zal doen, maar veertig miljoen. Dat is hetzelfde als wat ik had met Álvarez bij Ajax, die kregen toen vijftig miljoen. Die had ik allang verkocht", besluit hij.