Reactie

Van Nistelrooij spreekt van 'harde klap' na Gakpo-vertrek: 'Moesten we verwerken'

Van Nistelrooij spreekt van 'harde klap' na Gakpo-vertrek: 'Moesten we verwerken'

6 januari - 10:52 Laatste update: 10:58
2

Het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool is een klap voor PSV, stelt Ruud van Nistelrooij. De trainer van de club uit Eindhoven zag zijn sterspeler voor een miljoenenbedrag naar Engeland verkassen en moet zich neerleggen bij de situatie.

De kans dat Gakpo na zijn goede WK-prestaties met het Nederlands elftal bij PSV zou gaan vertrekken was groot, maar alsnog kwam het volgens Van Nistelrooij hard aan voor de Eindhovenaren. "Dat we Cody verloren was natuurlijk een klap voor ons als staf, voor de spelersgroep, voor eigenlijk heel de club en ook de supporters", begon de trainer tijdens het persmoment richting de hervatting van de Eredivisie.

"Je topspeler vertrekt en natuurlijk gunnen we het hem", vervolgde de oefenmeester, die een vertrek stiekem al had ingecalculeerd. "Gezien de situatie waar PSV in verkeerde wisten we dat het niet tegen te houden was. Ook de speler zelf was niet meer tegen te houden. Het was niet mogelijk hem te behouden maar dat hebben we wel met z’n allen moeten verwerken, dat is duidelijk", besloot hij.

Zonder Gakpo werkt PSV toe naar de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft in de Eredivisie. Sparta Rotterdam reist zaterdagavond af naar het Philips Stadion.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!