Reactie

'Ik speel bij Feyenoord steeds meer als invaller, maar moet niet mijn rol blijven'

'Ik speel bij Feyenoord steeds meer als invaller, maar moet niet mijn rol blijven'

04-01-2023 08:59

Mats Wieffer staat te popelen om meer minuten te maken bij Feyenoord. De middenvelder heeft na een half jaar al een hele ontwikkeling doorgemaakt en hoopt uiteindelijk basiskracht te worden, stelt hij in gesprek met Voetbal International.

Afgelopen zomer werd de naam van Wieffer ineens aan Feyenoord gelinkt. De middenvelder die net met Excelsior was gepromoveerd naar de Eredivisie werd de eerste zomeraankoop van de Rotterdammers. Sinds de oversteek naar Rotterdam-Zuid heeft hij zich naar eigen zeggen op meerdere punten ontwikkeld op zijn positie, met het scannen van zijn omgeving als voorbeeld.

"Bij Excelsior kon in heel erg afgaan op geluid, je hoorde wat er om je heen gebeurde op het veld, want er waren niet veel supporters. Bij Feyenoord is dat natuurlijk een heel ander verhaal, daar is het zaak dat je continu aan het kijken bent. Daar ben ik in kleine partijspellen op de training heel veel mee bezig", begint Wieffer, die Sergio Busquets als grote voorbeeld heeft. "Wat hij doet ziet er simpel uit, maar dat komt omdat hij continu weet wat er gebeurt en wie waar staat."

Door de blessures van Gernot Trauner en Quinten Timber lijken de kansen voor Wieffer te gaan komen. "Het is wachten op mijn kans en als die er komt, dan moet ik ’m pakken", weet de middenvelder, die zichzelf een heel wat doelen heeft gesteld. "Het gaat er uiteindelijk om dat ik het nu ga laten zien. Ik ben de afgelopen maanden steeds meer gaan spelen als invaller, maar het is niet de bedoeling dat dit mijn rol blijft. Ik wil meer minuten maken, uiteindelijk basiskracht worden. Dat zijn mijn doelen dit jaar."

Feyenoord hervat de Eredivisie op zondag 8 januari. De lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht in de Galgenwaard staat dan op het programma.