Nieuws

Ferdinand verdedigt Ronaldo: 'Omdat het Saudi-Arabië is, mag het ineens niet'

Ferdinand verdedigt Ronaldo: 'Omdat het Saudi-Arabië is, mag het ineens niet'

02-01-2023 09:46

Rio Ferdinand gunt Cristiano Ronaldo de lucratieve transfer naar Saudi-Arabië om zijn carrière daar af te sluiten. Volgens de voormalig verdediger verdient niemand een dergelijke transfer meer dan zijn Portugese oud-ploeggenoot.

Ferdinand bespreekt de transfer in zijn podcast Vibe with FIVE en legt de vergelijking met onder meer Wayne Rooney en David Beckham. "Het was geweldig om Beckham, Frank Lampard, Rooney en Gerrard naar de Verenigde Staten te zien vertrekken. Wat een manier om hun carrières te beëindigen: een geweldig salaris, een minder veeleisende competitie, dat hadden ze verdiend na hun staat van dienst", steekt Ferdinand van wal.

"Dat is alles wat ik destijds in de media las. Maar omdat Ronaldo nu naar Saudi-Arabië gaat, is het een schande. Dat vind ik pas sneu. Het is een nieuw avontuur die Ronaldo met beide handen aangrijpt om met zijn gezin iets nieuws te ervaren. Ieder land heeft zo zijn problemen. Heeft de VS niet zijn eigen problemen? Ik vind het maar niks", stelt Ferdinand. "Laat de man gaan en zijn leven leiden, laat hem ervan genieten."