Nieuws

Bizar: grootschalige leeftijdsfraude bij O17-ploeg Kameroen, Eto'o grijpt hard in

Bizar: grootschalige leeftijdsfraude bij O17-ploeg Kameroen, Eto'o grijpt hard in

02-01-2023 08:23 Laatste update: 09:01

Opmerkelijk nieuws uit Kameroen. Tijdens de voorbereidingen van de jeugdeditie van de Afrika Cup is er een groot fraudeschandaal opgetreden bij de O17-ploeg van Kameroen. Na MRI-tests bleek dat 21 van de 30 spelers van de ploeg gesjoemeld hadden met de eigen leeftijd.

Bondspresident Samuel Eto'o heeft hard opgetreden en alle spelers direct vervangen, laat de bond weten middels een statement. De oud-speler, misschien wel de bekendste naam uit de Kameroense voetbalwereld, werd een jaar geleden president van de bond en stelde toen al dat het tegengaan van leeftijdsfraude een grote prioriteit was voor de Kameroense bond. Eto'o wil de slechte reputatie van het Afrikaanse land tegengaan, die in de voetbalwereld mede door leeftijdsfraude tot stand is gekomen.

Het is nog niet bekend wanneer de 21 spelers worden vervangen. In juni van vorig jaar maakte de bond al een lijst bekend met 44 spelers die hadden gelogen over de eigen leeftijd. De Kameroense bond is veelvuldig onder vuur komen te liggen na dergelijke fraudes bij O17- en O20-elftallen.