Transfernieuws

'Ajax moet vrezen voor vertrek: Chelsea keert in januari terug voor Álvarez'

'Ajax moet vrezen voor vertrek: Chelsea keert in januari terug voor Álvarez'

27-12-2022 08:15
2

Ajax-middenvelder Edson Álvarez staat nog altijd in de belangstelling van Chelsea FC. Dat meldt Ben Jacobs van CBS Sports.

Op de slotdag van de zomerse transfermarkt hoopte Chelsea in alle paniek Álvarez nog aan te kunnen trekken voor een bedrag van rond de veertig à vijftig miljoen euro, maar Ajax weigerde mee te werken, omdat men in Amsterdam geen tijd meer had om een vervanger te halen. De Mexicaan probeerde nog een transfer te forceren door niet op de training te verschijnen, maar die poging was tevergeefs.

De interesse van Chelsea blijkt allesbehalve bekoeld. Volgens sportjournalist Jacobs gaf Chelsea-eigenaar Todd Boehly deze zomer al aan dat de Londenaren in januari terug zouden keren voor Álvarez. De Premier League-gigant hoopt deze winter een middenvelder aan te trekken, mede door de langdurige uitschakeling van N’Golo Kanté.

Naast Álvarez hoopt Chelsea deze winter nog meer spelers aan te trekken. Centrale verdediger Benoit Badiashile (AS Monaco) en aanvaller David Datro Fofana (Molde FK) worden naar alle waarschijnlijkheid snel vastgelegd, terwijl er ook interesse is in Josko Gvardiol, Alexis Mac Allister en Jonathan David, volgens Jacobs.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!