Nieuws

'Arsenal maakt werk van langer verblijf Martinelli en andere jonge basiskrachten'

'Arsenal maakt werk van langer verblijf Martinelli en andere jonge basiskrachten'

25-12-2022 15:13 Laatste update: 15:16

Gabriel Martinelli en Arsenal zijn dichtbij een contractverlenging. Dat meldt journalist Fabrizio Romano zondagmiddag. Ook maken de Londenaren werk van een langer verblijf van twee andere jonge basiskrachten.

Martinelli is één van de belangrijkste spelers van Arsenal. In veertien Premier League-wedstrijden was de Braziliaanse buitenspeler goed voor vijf doelpunten en twee assists. Zijn huidige contract loopt tot medio 2024, maar beide partijen lijken af te stevenen op een nieuwe overeenkomst. Er is echter nog niets definitief.

Bukayo Saka en William Saliba zijn de twee andere sterkhouders die in beeld zijn voor een verlenging. Ook zij staan tot de zomer van 2024 onder contract bij The Gunners. Eerstgenoemde vertegenwoordigt een geschatte transferwaarde van maar liefst honderd miljoen euro.

Arsenal hervat de Premier League op Tweede Kerstdag met de thuiswedstrijd tegen West Ham United. De ploeg van trainer Mikel Arteta is de huidige koploper, op vijf punten voorsprong van nummer twee Manchester City.