Nieuws

Van Bommel denkt nog altijd aan gewapende man: 'Rij nooit zelfde route naar huis'

Van Bommel denkt nog altijd aan gewapende man: 'Rij nooit zelfde route naar huis'

24-12-2022 11:39

Mark van Bommel heeft een bewogen jaar achter de rug. De Nederlandse trainer ging plots in zee met het Royal Antwerp FC waar Mark Overmars directeur voetbalzaken is en ontsnapte aan een gewapende overval. In gesprek met De Telegraaf blikt hij terug op het afgelopen jaar.

Toen Overmars directeur voetbalzaken werd bij Antwerp, staken de geruchten rondom Van Bommel al snel de kop. De Nederlander kwam in beeld als trainer van de club uit de Belgische havenstad, maar was daarvoor twee keer ontslagen: achtereenvolgens bij PSV en VfL Wolfsburg. Ziet hij zijn tijd bij Antwerp als een laatste kans?

"Het is denk ik vrij normaal dat die gedachte door mijn hoofd is geschoten, maar ik weet hoe ik werk en hoe ik omga met staf en spelers", begint Van Bommel in De Telegraaf. Aan zichzelf twijfelen doet hij in ieder geval zeker niet. "Nee. Ik weet dat het goed zit. Dat klinkt misschien arrogant, maar zo voel ik het. Veel oefenvormen heb ik zelf verzonnen, ik denk dat we een duidelijk idee hebben wat de manier van voetballen betreft en de relatie met de spelers is goed."

De samenwerking met Overmars in België botert tot nog toe erg goed. Zo goed zelfs dat de voormalig speler van onder andere PSV, Barcelona, Bayern München en AC Milan ook meer rugdekking voelt dan bij zijn twee vorige klussen. "Bij PSV had ik dat gevoel overigens ook, tot een bepaald moment. We weten waar we samen aan begonnen zijn. Het is niet zo dat ik garanties heb, maar ik vind het belangrijk dat we alles openlijk met elkaar kunnen bespreken."

Buiten het sportieve om overkwam Van Bommel toch iets wat hem niet in de koude kleren is gaan zitten. Op een avond werd hij in de parkeergarage opgewacht door een gewapende overvaller, die met zijn auto aan de haal wilde gaan. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er niet meer aan denk , aldus de Nederlander, die zichzelf voor het bewuste moment al wel het een en ander had aangeleerd. "Het voordeel was wel dat ik altijd oplet. Toen ik bij AC Milan ging spelen in 2011 zeiden ze dat ik nooit dezelfde route naar huis moest rijden. Dat doe ik tot de dag van vandaag. Als ik thuiskom, kijk ik ook altijd nog even in de spiegels voordat ik uitstap. Ik ben niet paranoïde, het is een automatisme geworden. Ik let altijd op."