Nieuws

Toornstra ergerde zich in Conference League-finale: 'Was daar erg mee bezig'

Toornstra ergerde zich in Conference League-finale: 'Was daar erg mee bezig'

24-12-2022 09:00 Laatste update: 09:04

Bryan Linssen en Jens Toornstra beleefde afgelopen seizoen een succesvolle campagne met Feyenoord. De Rotterdammers behaalde de Conference League-finale en daar koesteren de voormalig Feyenoorders mooie herinneringen aan.

Linssen stelt in het Algemeen Dagblad dat hij de beelden van de verloren finale niet meer terug kan kijken. "AS Roma wint die avond omdat het José Mourinho als trainer heeft. In die ene wedstrijd heeft hij alles uit de kast gehaald. Over twee wedstrijden was het ze niet gelukt om van ons te winnen. Maar in Tirana, in één wedstrijd, lukte het wel." Toornstra sluit zich hier bij aan. "Dat voortdurende theater van die gasten. Ik heb me er zo aan geërgerd. Ik was daar heel erg mee bezig."

Met de aanstelling van Arne Slot ging het roer bij Feyenoord om. Linssen trekt een vergelijking met de andere Nederlandse topploegen. "Kijk, Ajax speelt altijd en overal zonder zich aan te passen. Als PSV tegen Benfica moet, dan ontstaat daar iets van: een sterke tegenstander, misschien moeten we het anders doen. Ajax zegt gewoon: we gaan Benfica achter ons aan laten lopen. Dat laatste deed Feyenoord vorig seizoen ook. Waar we ook speelden, we bleven de aanval zoeken. Ook tegen Olympique Marseille. Dat gaf zo'n goed gevoel."