Nieuws

Mexicaanse analist noemt Messi 'een mislukkeling': 'Ze wilden gewoon dat hij won'

Mexicaanse analist noemt Messi 'een mislukkeling': 'Ze wilden gewoon dat hij won'

22-12-2022 15:57

De Mexicaanse sportjournalist Alvaro Morales heeft niet veel vrienden gemaakt in Argentinië. De ESPN-analist uitte forse beschuldigingen van bedrog en dopinggebruik van de Argentijnen en noemde Messi 'een mislukkeling'.

"Het Argentijnse voetbal heeft zijn drie WK's op beschamende en schandalige wijze gewonnen", aldus Morales. Hij spreekt over 1978, waarin Argentinië volgens hem het WK met overheidsbemoeienis zou hebben gewonnen en in 1986 middels de handsbal van Diego Maradona.

De Mexicaan heeft bovendien geen goed woord over voor Lionel Messi en de arbitrage op het WK. "Messi wint zijn eerste en enige wereldtitel. Dat is een mislukking in zijn carrière, want Pelé lacht daarom met drie wereldbekers. Ik feliciteer ook de scheidsrechters voor het geven van dubieuze penalty's aan Argentinië. En de VAR? Waar was de rode kaart voor Marcos Acuña die een bal in de dug-out trapte? Waarom werd het doelpunt van Messi in de finale niet afgekeurd omdat mensen het veld in liepen? Ze wilden hem wereldkampioen zien worden."