Cambuur wordt overlopen in oefenduel met Lille tijdens trainingskamp in Spanje

16-12-2022 12:53
1

Het is SC Cambuur vrijdag niet gelukt te stunten in het oefenduel met LOSC Lille. De Franse topclub was een maatje te groot voor de Friezen en wonnen eenvoudig met 2-0 tijdens het trainingskamp in Spanje.

Beide ploegen lieten zo veel mogelijk spelers opdraven op het veld in Spanje en gooiden in de tweede helft het hele team om. In de eerste helft zorgde Alan Virginius voor de openingstreffer van de Fransen na bijna twintig minuten spelen. Cambuur verdedigde met hand en tand en wist een grotere afstand te voorkomen voordat het rustsignaal klonk.

Na het rustsignaal bleef het spelbeeld hetzelfde. Milan Smit kon vlak na rust wel bijna de 1-1 op zijn naam zetten, maar de inzet van de Nederlander ging rakelings naast. Doelman João Virginia moest een aantal keren optreden om de 2-0 te voorkomen. Een kwartier voor tijd zorgde Edon Zhegrova voor de beslissing met een afstandsschot. De kansen van Cambuur gingen veelal hoog over.

Cambuur begint op 8 januari weer aan de tweede seizoenshelft van de Eredivisie en speelt tegen FC Volendam. Drie dagen later volgt een duel in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen De Treffers.