Nieuws

Play-offs om Europees voetbal gaat op de schop: 'Er is een compromis bereikt'

Play-offs om Europees voetbal gaat op de schop: 'Er is een compromis bereikt'

16-12-2022 10:02 Laatste update: 11:08
1

De play-offs om Europees voetbal gaan op de schop met ingang van het seizoen 2023/24, nadat de traditionele top-drie druk heeft uitgeoefend. Dat meldt sportmarketeer Chris Woerts bij Vandaag Inside van SBS6.

Volgens Woerts is de huidige opzet van de nacompetitie een 'doorn in het oog' van zowel Ajax, PSV als Feyenoord. "Ze willen ervan af en vinden het allemaal flauwekul", zegt de voormalig directeur van de Rotterdamse topclub bij het praatprogramma. "Daardoor moet de competitie heel vroeg klaar zijn, terwijl zij (Ajax, Feyenoord en PSV, red.) gewoon lekker door willen spelen in mei."

Volgens Woerts gaat de opzet flink op de schop met ingang van volgend jaar. "Nu hebben ze een compromis bereikt en gaan de uit- en thuiswedstrijden eruit", vervolgt hij. "Het worden single wedstrijden: dus één keer thuis spelen en dan door naar de finale." De duels zullen niet op neutraal terrein worden afgewerkt, maar bij de hoogst genoteerde club op de Eredivisie-ranglijst. "Dan had je maar hoger moeten eindigen, zo simpel is het."