Nieuws

Twente wil verder met technisch directeur, die zelf eerst toekomstplannen wil zien

Twente wil verder met technisch directeur, die zelf eerst toekomstplannen wil zien

16-12-2022 07:18

FC Twente wil verder met technisch directeur Jan Streuer. De Twentse krant Tubantia weet te melden dat de clubleiding dat al met hemzelf heeft gecommuniceerd. Streuer zelf is echter nog niet op het voorstel ingegaan.

De Tukkers zijn momenteel op trainingskamp in Costa Rica, waar ook de inmiddels 71-jarige td bij aanwezig is. Hij wil eerst in kaart hebben wat er allemaal mogelijk is voor het komende seizoen, alvorens op het aanbod in te gaan. "De kans is groot dat we dit seizoen weer bij de eerste vijf komen. De vraag is dan: kunnen we uitbreiden, vasthouden of moeten we terug? Wat zijn de ambities? De club moet daar nog op antwoorden en ik ga er over nadenken."

Onder Streuers leiding krabbelde de ploeg uit Enschede weer op uit een diep dal. In 2018 degradeerde FC Twente naar de Keuken Kampioen Divisie, om vervolgens binnen een jaar weer terug te keren op het hoogste niveau. Streuer kwam in 2020 bij de club en bracht op een creatieve manier nieuw elan aan in de selectie. Het wierp zijn vruchten af. Vorig seizoen werden de mannen van trainer Ron Jans immers vierde in de Eredivisie, waardoor er voor het eerst in bijna tien jaar weer Europees voetbal werd gespeeld in de Grolsch Veste.