Nieuws

Oranje-selectie organiseert religieuze bijeenkomsten: vijftien spelers nemen deel

Oranje-selectie organiseert religieuze bijeenkomsten: vijftien spelers nemen deel

08-12-2022 09:58
1

Het geloof is een thema binnen het Nederlands elftal. Veel Oranje-spelers nemen deel aan religieuze bijeenkomsten die worden geleid door Memphis Depay en Cody Gakpo, meldt de Volkskrant.

De eerste vermoedens kwamen bovendrijven na het doelpunt van Memphis in de achtste finale tegen de Verenigde Staten. De aanvaller van Oranje vierde zijn doelpunt zoals hij dat altijd doet – met de ogen dicht en vingers in de oren – en werd daarbij vergezeld door Gakpo. Wat blijkt: het duo organiseert religieuze bijeenkomsten waar zo’n vijftien van de 26 spelers aan deelnemen.

Volgens de krant staat in die samenkomsten niet de vraag om het winnen van wedstrijden centraal, maar worden er verzen uit de Bijbel voorgelezen en kerkdiensten gekeken op Youtube. Dat alles fungeert als hulp voor het krijgen van rust in het hoofd.

Naast Memphis en Gakpo nemen ook Wout Weghorst, Vrigil van Dijk, Jurriën Timber, Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Wout Weghorst deel aan de sessies. Ook niet-religieuze spelers zoals Frenkie de Jong zijn welkom, die overweegt om er wel eens naartoe te gaan voor een wedstrijd.