Nieuws

Frenkie: 'Ik ken Messi wel, maar ik weet niet hoe ik hem moet tegenhouden'

Frenkie: 'Ik ken Messi wel, maar ik weet niet hoe ik hem moet tegenhouden'

06-12-2022 13:01 Laatste update: 13:12

Frenkie de Jong staat vrijdag met het Nederlands elftal tegenover het Argentinië van voormalig FC Barcelona-teamgenoot Lionel Messi. De spelverdeler is nog altijd lovend over de dribbelaar, maar elkaar spreken doen ze niet vaak meer.

Messi is natuurlijk de absolute vedette bij het Argentijnse nationale elftal. De Jong speelde twee jaar samen met de Argentijnse aanvoerder en weet als de beste dat Messi uit het niets een wedstrijd kan beslissen. "Ik denk dat we vooral als team beter moeten zijn, maar Messi is natuurlijk de gevaarlijkste man", aldus De Jong tegenover ESPN.

De Jong krijgt de vraag hoe Messi gestopt moet worden. "Ik ken hem wel, maar ik weet niet hoe ik hem moet tegenhouden", lacht de spelverdeler. "Hij maakt al vijftien jaar het verschil, dus er is denk niet één manier om hem te stoppen, anders had iedereen dat wel gedaan. Ik denk dat we hem als team moeten afstoppen en dat dat niet een taak voor één iemand is."

Ondanks dat De Jong en Messi twee jaar lang met elkaar op het veld stonden, hebben de twee niet per definitie een hechte band. "Ik heb af en toe wel eens contact met hem gehouden, maar het is niet zo dat ik elke maand of week met hem app of bel."