Nieuws

Derde bondscoach stapt op: 'Een van de beste teams waarmee ik ooit heb gewerkt'

Derde bondscoach stapt op: 'Een van de beste teams waarmee ik ooit heb gewerkt'

05-12-2022 23:54
0

Paulo Bento stopt als bondscoach van Zuid-Korea. Dat meldt de Portugese oefenmeester na afloop van de met 4-1 verloren wedstrijd tegen Brazilië. 

"Nu we zijn uitgeschakeld, ga ik nadenken over mijn toekomst", aldus Bento op de persconferentie. "Die toekomst ligt niet in Zuid-Korea. Ik ga nu uitrusten en dan zullen we zien wat ik ga doen", was de Portugees duidelijk, die al langer wist dat hij na het WK zou stoppen. "Ik heb deze beslissing in september al genomen en vandaag kwam de bevestiging. Ik heb het zojuist aan de spelers en de voorzitter laten weten. Ik bedank hen voor alles wat ze gedaan hebben."

Bento kijkt terug op een fantastische periode. "Dit was een van de beste teams waarmee ik ooit heb gewerkt. Misschien was het zelfs het beste team. Ik ben teleurgesteld over de uitslag van vandaag, maar trots op wat deze jongens de afgelopen vier jaar hebben neergezet."

De Portugees is de derde bondscoach die direct na de uitschakeling van zijn land heeft besloten om te stoppen. Tata Martino (Mexico) en Roberto Martínez (België) gingen de 53-jarige oefenmeester al voor.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie