Nieuws

Martínez ziet oud-ploeggenoten van Ajax terug: 'Zal ze een berichtje sturen'

Martínez ziet oud-ploeggenoten van Ajax terug: 'Zal ze een berichtje sturen'

05-12-2022 07:29 Laatste update: 07:38

Oranje staat vrijdag tegenover Argentinië in de kwartfinale van het WK en dat zorgt voor een weerzien van enkele spelers bij Ajax. Lisandro Martínez vertrok deze zomer naar Manchester United, maar neemt het nu op tegen meerdere oud-ploeggenoten van Ajax. 

De Argentijnse verdediger kijkt uit naar het treffen met Oranje en blikt alvast vooruit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het zal zwaar worden. Elke wedstrijd op het WK is zwaar. We weten allemaal dat het Nederlands elftal erg goede spelers heeft. Nu moeten we van dit moment genieten en ons vervolgens optimaal voorbereiden op de wedstrijd tegen Nederland."

Martínez en Nicolás Tagliafico zien veel bekende gezichten terug bij het Nederlands elftal. Maar liefst zeven spelers van Ajax zijn momenteel in Qatar te vinden. "Ik denk dat ik ze nog wel even een berichtje ga sturen, ja", erkent Martínez. Het trio Davy Klaasen, Daley Blind en Jurriën Timber stond in de achtste finales nog in de basis.

Lionel Messi stal de show in de achtste finales tegen Australië, maar Martínez maakte in de slotfase een belangrijke tackle die Aziz Behich van scoren hield. "Zulke reddingen vieren we soms, als verdedigers, alsof we zelf gescoord hebben. Ik weet niet meer wat ik deed. Ik voelde alleen dat de bal mij raakte en zag dat-ie er vervolgens niet in ging", besluit Martínez.