Reactie

Berhalter heeft goede hoop op meespelen Pulisic: 'We zullen zo zien hoe het gaat'

Berhalter heeft goede hoop op meespelen Pulisic: 'We zullen zo zien hoe het gaat'

02-12-2022 14:08

Amerikaans bondscoach Gregg Berhalter heeft goede hoop op het meespelen van Christian Pulisic tegen het Nederlands elftal. De WK-ster viel uit tegen Iran met een ogenschijnlijk ernstige blessure nadat hij de 1-0 voor zijn rekening nam, maar zou wellicht toch aan kunnen treden tegen Oranje.

De selectie van de Verenigde Staten traint vrijdag nog één keer voordat het Oranje treft. Uit die training moet blijken of Pulisic wedstrijdfit is. "We zullen zo op het trainingsveld zien hoe het gaat. Maar het gaat de goede kant op, ik heb goede hoop en verwacht hem er normaal gesproken bij", aldus de bondscoach, die het Nederlandse voetbal in leven de lijven heeft ondervonden. In het verleden kwam hij uit voor Cambuur, Sparta Rotterdam en PEC Zwolle.

Pulisic zelf heeft goede hoop op een bijdrage in de achtste finales tegen Nederland. "Het was erg pijnlijk, maar ik voel me nu beter", klonk het uit de mond van de aanvaller van Chelsea. "Samen met de medische staf ga ik er alles aan doen om er zaterdag bij te zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken."

Het duel tussen Oranje en de Verenigde Staten begint zaterdag om 16.00

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!