Nieuws

Amrabat is trots op broertje Sofyan en heeft tip voor Ziyech: 'Ga naar Ajax'

Amrabat is trots op broertje Sofyan en heeft tip voor Ziyech: 'Ga naar Ajax'

02-12-2022 11:18

Sofyan Amrabat plaatste zich donderdag met Marokko voor de achtste finales van het WK. Een enorm knappe prestatie om trots op te zijn, zo zegt zijn broer Nordin tegen De Telegraaf. Ook heeft hij een tip voor Hakim Ziyech, die weer lijkt opgeleefd.

"Ik ben echt ongelooflijk trots op Sofyan", aldus Nordin, die in Nederland speelde voor onder meer VVV-Venlo en PSV. "Als je op zo'n podium – in een poule met landen als Kroatië, België en Canada – zó goed speelt, dan heb je veel in je mars. Ik denk dat de topclubs in Europa die hebben zitten slapen nu wel wakker zijn geschrokken. In januari was Sofyan zelf al rond met Tottenham Hotspur, maar kwam er geen akkoord over de transfersom met Fiorentina. Ik denk dat geïnteresseerden nu in de rij zullen staan."

Bondscoach Walid Regragui is het daarmee eens. "Sofyan is een speler van wereldklasse, geloof me. Hij is een sleutelspeler in mijn ploeg en ik verwacht dat hij na het WK naar een grote Europese club gaat."

Nordin Amrabat heeft complimenten voor het hele Marokkaanse elftal, niet alleen voor zijn broertje. De 35-jarige zat zelf ook in de voorselectie voor het WK, maar viel uiteindelijk af. Hij kent de bondscoach dus goed en ook andere Nederlandse jongens als Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui kunnen rekenen op zijn steun. "Hun terugkeer in de nationale ploeg is natuurlijk ontzettend belangrijk." Bij de vorige bondscoach, Vahid Halilhodzic, kwamen beide heren niet aan spelen toe omdat ze nogal in onmin leefden met hem. "Dat zij er nu weer bij zijn, geeft ons een enorme boost. Hakim en Noussair zijn ervaren topspelers, die niet voor niks bij Chelsea en Bayern München spelen."

Hij heeft daarom een tip voor Ziyech. "Het is beter dat hij weggaat bij Chelsea. Dat hij zo weinig speelt, is echt dood- en doodzonde, want ik zie hem heel graag voetballen. Ik vind dat hij naar Ajax moet gaan om daar zijn carrière te beëindigen. Maar of hij dat wil. Ajax is een prachtige club, maar speelt – met alle respect – wel weer tegen RKC en Sparta. Ik kan me ook voorstellen dat hij nog eens in de Serie A wil kijken, bij bijvoorbeeld AC Milan."

Eerst volgt voor Marokko uiteraard de achtste finale, komende dinsdag om 16.00 uur tegen de buren uit Spanje. "Er wordt op dit moment Marokkaanse voetbalgeschiedenis geschreven. Het kan maar zo dat ze de kwartfinale halen, want je schakelt niet zomaar België in de groep uit."