Nieuws

Bondscoach Qatar over 'moeilijk' duel met Oranje: 'Dingen in perspectief zien'

Bondscoach Qatar over 'moeilijk' duel met Oranje: 'Dingen in perspectief zien'

29-11-2022 08:50 Laatste update: 08:50
1

Het reeds uitgeschakelde Qatar sluit dinsdag de eerste WK-deelname ooit af met een wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Ondanks twee nederlagen tegen Ecuador en Senegal zegt bondscoach Félix Sánchez Bas tevreden te zijn.

Op het afsluitende persmoment voor het duel met Oranje beantwoordt de Spanjaard vragen van de pers. "Als ik terug kon in de tijd? Het is makkelijk om over dingen te praten nadat het voorbij is," vertelt Sánchez. Over het verloop van het eigen toernooi is de keuzeheer tevreden. "Ik denk dat we ons zo goed mogelijk hebben voorbereid, maar alles moet in perspectief worden gezien, we werken al lang met deze groep. Soms gaan dingen niet zoals je wil dat ze gaan."

Vervolgens werd de bondscoach gevraagd naar zijn eigen toekomst van het oliestaatje, waar zijn contract aan het einde van dit jaar afloopt. "We slaan een bladzijde om en beginnen een nieuwe", vervolgt Sánchez. "Qatar zet zich in voor voetbal op alle niveaus en zal zich blijven voorbereiden op een nieuw toernooi en het spelen op het hoogste niveau."

Nederland moeilijke tegenstander

Tegen Oranje verwacht de 46-jarige Catalaan een 'moeilijke wedstrijd'. In de toekomst verwacht Sánchez meer van Qatar op voetbalgebied. "Als we dagelijks blijven werken, denk ik dat we het gat met de andere teams kunnen verkleinen en iets kunnen bereiken."