Nieuws

Van Gaal blijft vertrouwen houden: 'Knap dat je de wedstrijd nog zo uitspeelt'

Van Gaal blijft vertrouwen houden: 'Knap dat je de wedstrijd nog zo uitspeelt'

25-11-2022 19:48 Laatste update: 19:57

Louis van Gaal stelt dat Oranje veel te slordig aan de bal was tijdens de wedstrijd tegen Ecuador. De bondscoach is wel blij dat zijn ploeg een punt heeft overgehouden aan het duel waarin het de mindere partij was.

Oranje speelde met 1-1 gelijk tegen Ecuador en kwam bijzonder zwak voor de dag. "Ecuador was in principe veel feller", reageert Van Gaal na afloop voor de camera van de NOS. "Zij wonnen elk duel en dan krijg je een moeilijke wedstrijd. Als je dan ook nog elke bal aan de verkeerde kleur geeft, is het knap dat je de wedstrijd nog zo uitspeelt."

Van Gaal houdt ondanks het slechte spel vertrouwen in zijn ploeg. "Ik weet dat mijn spelers het kunnen. In de Nations League hebben we bijvoorbeeld laten zien dat we wel vanuit balbezit kunnen voetballen", aldus de bondscoach, die zich een beetje irriteert aan de Nederlandse media. "Ik wil mijn team blijven steunen. Ik zie het heel anders dan de Nederlandse media. Vind dat die ook wel eens wat positiever mogen zijn over Oranje. Daar mag best wat meer steun bijkomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s