Nieuws

OneLove-aanvoerdersband niet zichtbaar op WK: 'We zijn teleurgesteld in de FIFA'

OneLove-aanvoerdersband niet zichtbaar op WK: 'We zijn teleurgesteld in de FIFA'

21-11-2022 11:35
1

In navolging van de KNVB zijn ook de andere landen die voornemens waren aan te treden met de OneLove-aanvoerdersband gezwicht voor de druk vanuit de FIFA. Dat heeft alles te maken met de sancties die tegenover het dragen van de regenboogband staan.

Als een speler op het WK besluit met de veelbesproken band het veld op te stappen krijgt hij direct een gele kaart voorgeschoteld. Eerder liet de KNVB al weten 'met pijn in het hart' af te zien van het plan. Nu hebben de bonden een gezamenlijk statement naar buiten gebracht.

'Als nationale bonden kunnen we onze spelers niet in de positie brengen dat ze een sportieve sanctie krijgen. Daarom hebben we onze aanvoerders gevraagd de armbanden niet te dragen tijdens het WK', klinkt het in het gezamenlijke statement van België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Wales, Zwitserland en Nederland.

In september liet men nog weten bereid te zijn een geldboete te betalen indien de OneLove-band 'verboden' zou worden, maar kreeg geen reactie toen de FIFA werd benaderd over het voornemen om de OneLove-band te dragen. Dat uitgerekend een band die voor verbinding moet zorgen, een gele kaart oplevert, zorgt voor verbazing. 'Onze spelers en coaches zijn teleurgesteld en zullen hun steun op andere manieren uiten.'