Nieuws

WK-ganger Szymanski blij met overstap naar Feyenoord: 'Schot in de roos'

WK-ganger Szymanski blij met overstap naar Feyenoord: 'Schot in de roos'

20-11-2022 17:47
3

Sebastian Szymanski is uitgegroeid tot één van de meest waardevolle spelers in het huidige Feyenoord. De Pool wordt door de Rotterdammers gehuurd van Dinamo Moskou en staat de komende maand met zijn vaderland op het WK in Qatar. In gesprek met de Poolse nieuwssite Lazcy nas Pitka spreekt de middenvelder over zijn prestaties.

Szymanski voelt zich sterk, zowel fysiek als mentaal. "De recente wedstrijden met Feyenoord bevestigen dat. Ik wil deze vorm vasthouden en me van mijn beste kant laten zien op het WK. Ik ben tevreden met mijn prestaties tot nu toe." Hij speelde tot dusver 18 officiële wedstrijden voor Feyenoord en scoorde daarin 7 keer. In de laatste wedstrijd voor het WK, thuis tegen Excelsior, wist hij tweemaal het net te vinden.

Feyenoord ging als koploper de winterstop in en werd daarmee zogenaamd Herbstmeister. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2017, waarna de club voor het eerst in 18 jaar landskampioen werd. De ploeg van Arne Slot overwinterde tevens in de Europa League, door thuis Lazio Roma met 1-0 te verslaan. Szymanski hoopt op een mooie tegenstander in de knock-outfase en spreekt over een warm bad in Rotterdam. "Ik ben blij dat mijn beslissing om van club te veranderen tot nu toe een schot in de roos is geweest."

Polen start het WK komende dinsdag om 17.00 uur tegen Mexico. Vier dagen later volgt het treffen met Saoedi-Arabië. Poule C wordt op woensdag 30 november afgesloten met de wedstrijd tegen Argentinië. Szymanski lijkt de vaste nummer tien te zijn in de selectie van bondscoach Czeslaw Michniewicz.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!