Nieuws

Van Marwijk: 'Als dat een hecht team wordt, kan Oranje heel ver komen'

Van Marwijk: 'Als dat een hecht team wordt, kan Oranje heel ver komen'

18-11-2022 19:29 Laatste update: 19:35

Bert van Marwijk stelt dat het Nederlands elftal heel ver kan komen op het WK. Naast Oranje ziet de voormalig bondscoach in Spanje één van de topfavorieten.

In 2010 was Van Marwijk dicht bij het schrijven van historie met het Nederlands elftal. Oranje sneuvelde in de WK-finale tegen Spanje. Dit jaar schat de zeventigjarige voormalig bondscoach de kansen van het Nederlands elftal hoog in. "Kijk voor welke clubs onze spelers uitkomen: Manchester City, Liverpool, United, Barcelona, Bayern München, Inter Milaan. Dat is het allerhoogste niveau. Als dat een hecht team wordt, wat ze al hebben laten zien, kan Oranje heel ver komen", vertelt Van Marwijk in het Algemeen Dagblad.

Van Marwijk is onder de indruk van het Spanje van Luis Enrique. "Ik ben onder de indruk van Spanje en dan met name Luis Enrique. Zo doelgericht en stoïcijns als hij te werk gaat, vind ik ontzettend knap. Hij kijkt niet naar status. Hij heeft een plan voor ogen en is daarvoor in staat ook spelers van kleinere clubs op te stellen. Ook om door te selecteren. Hij kreeg alles over zich heen toen hij geen spelers van Real Madrid selecteerde. De pers verklaarde hem voor gek. Hij trok zich er niks van aan." Op het WK in Qatar neemt Spanje het op tegen Duitsland, Costa Rica en Japan.