Nieuws

Van Gaal verklapt: Memphis kan invallen tegen Senegal, maar gaat niet beginnen

Van Gaal verklapt: "Memphis kan invallen tegen Senegal, maar gaat niet beginnen"

11-11-2022 13:21 Laatste update: 13:28
2

Memphis Depay is al weken geblesseerd, maar zit wél bij de WK-selectie van Oranje. Louis van Gaal laat alvast weten dat de aanvaller niet zal starten tijdens het eerste groepsduel in Qatar.

"Memphis kan invallen tegen Senegal, maar gaat niet beginnen", aldus Van Gaal op de persconferentie. Ondanks de blessure van Memphis, is de aanvaller dus wel opgenomen in de definitieve selectie. "Dat is mijn ogen al een risico dat we nemen als groep. Hij is de topscorer en de assistkoning van het Nederlands elftal."

Over de fitheid van Memphis heeft Van Gaal ook nog wat te zeggen. "Hij is medisch fit, maar hij heeft de laatste week getraind met fysio", bevestigt de bondscoach het vroege terugkeren van de aanvaller van FC Barcelona in Nederland. "Maandag wordt hij hier afgeleverd en gaan we verder met de opbouw van hem uit de revalidatie. Hij kan wel alles doen. Hij kan niet zomaar spelen, als hij twee maanden niet gespeeld heeft. Ik neem dat op de koop toe. Ik heb dat altijd gezegd, dat ik net als voor Memphis een plek voor Frenkie de Jong zou openhouden."

Op 21 november speelt Oranje het eerste groepsduel tegen Senegal. Depay zal daar dus niet aan de aftrap staan.