Nieuws

Martínez neemt 'niet fitte' Lukaku mee naar WK: 'Krijgt geen speciale behandeling'

Martínez neemt 'niet fitte' Lukaku mee naar WK: 'Krijgt geen speciale behandeling'

10-11-2022 13:00
1

Roberto Martínez heeft tekst en uitleg gegeven voor zijn WK-selectieDe bondscoach van België sluit niet helemaal uit dat de niet fitte Romelu Lukaku alsnog afhaakt voor het eindtoernooi.

De fysiek sterke spits kampt al geruime tijd met blessureleed en lijkt de duels in de groepsfase sowieso niet te halen. "Lukaku krijgt geen speciale behandeling", zegt Martínez op de persconferentie bij de bekendmaking van de 26 namen. "Maar hij is belangrijk en kan veel bijdragen aan het team."

Oud-Vitessenaar Loïs Openda is een andere opvallende naam in de selectie. De huidige aanvaller van RC Lens krijgt de voorkeur boven onder meer Divock Origi van AC Milan. "Er zijn 3 nummers 9: Lukaku en Batshuayi kennen we, maar Openda heeft een heel andere stijl. Hij heeft zich bewezen in de oefenwedstrijden."

De samenstelling van de selectie ging de Spaanse oefenmeester niet in de koude kleren zitten. "Mijn hardste beslissing was om Boyata thuis te laten. Hij heeft veel bijgedragen tot de kwalificatie. Maar we mogen geen risico's nemen met de kern qua fitheid. Daarom is er in de verdediging een combinatie van jonge benen en ervaring."

De WK-selectie van België:
Keepers: Koen Casteels, Thibaut Courtois, Simon Mignolet;
Verdedigers: Toby Alderweireld, Zeno Debast, Leandro Dendoncker, Wout Faes, Arthur Theate, Jan Vertonghen;
Middenvelders: Yannick Carasco, Timothy Castagne, Kevin De Bruyne, Thomas Meunier, Amadou Onana, Thorgan Hazard, Youri Tielemans, Hans Vanaken, Axel Witsel;
Aanvallers: Michy Batshuayi, Charles de Ketelaere, Jérémy Doku, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Dries Mertens, Löis Openda en Leandro Trossard.