Nieuws

Martínez: 'Als hij in een van de drie groepsduels kan meedoen, neem ik hem mee'

Martínez: 'Als hij in een van de drie groepsduels kan meedoen, neem ik hem mee'

08-11-2022 19:30

Roberto Martínez hoopt nog altijd dat sterspeler Romelu Lukaku tijdig fit is voor het WK. De bondscoach van België laat weten dat er op het laatste moment besloten wordt of de aanvaller van Internazionale meegaat naar Qatar.

Lukaku is op dit moment in België herstellende van een spierblessure. "Op dit moment is hij niet beschikbaar", zegt Martínez tegen L'Equipe. "Zijn lot ligt in handen van de artsen. Als hij in een van de drie groepsduels kan meedoen, dan neem ik hem mee. Anders niet. We bekijken de situatie van dag tot dag."

De bondscoach van De Rode Duivels bereidt zich op verschillende scenario's voor. "We zijn erop voorbereid. Met Vincent Kompany hadden we in 2018 een soortgelijke situatie. Hij raakte geblesseerd net voor we de definitieve spelerslijst moesten indienen. Donderdag hakken we de knoop door over Lukaku."

De medische staf van de nationale ploeg van België gaat er alles er alles aan om Lukaku speelklaar te krijgen, al is het de vraag of ook de eerste groepswedstrijd tegen Canada op 23 november niet te vroeg komt. De tweede of derde groepswedstrijd is mogelijk wel een optie. België speelt op 27 november en 1 december tegen respectievelijk Marokko en Kroatië.