Nieuws

WK-ambassadeur in opspraak na interview: 'Homoseksualiteit is een mentaal defect'

WK-ambassadeur in opspraak na interview: 'Homoseksualiteit is een mentaal defect'

08-11-2022 10:54
1

WK-ambassadeur Khalid Salman is in opspraak geraakt na het afgeven van een interview. In gesprek met het Duitse ZDF stelt Salman dat homoseksualiteit een 'mentaal defect in het hoofd' is. 

Secretaris-generaal van de FIFA, Fatma Samoura, beweerde onlangs nog dat iedereen welkom zou zijn bij het WK in Qatar. De Golfstaat is streng moslim en dat baart de lhbtiq-gemeenschap de nodige zorgen. "Ongeacht je ras, religie, sociale of seksuele voorkeur, ben je meer dan welkom in Qatar en het land zal je verwelkomen met een ongeziene gastvrijheid", liet Samoura vrijdag weten. 

Op de ZDF verschijnt dinsdag echter een interview dat anders doet vermoeden. "Laten we het over homo’s hebben. Het belangrijkste om te weten is dat we accepteren dat ze hier naar toe komen. Dat ze dus onze regels moeten accepteren. Homoseksualiteit is haram ('verboden' in het Arabisch, red.). Ik ben geen strikte moslim, maar wat is haram? Dat wil zeggen dat het een mentaal defect is in het hoofd", zegt Salman. Na deze uitleg zag de FIFA de bui al hangen en werd het interview meteen stilgelegd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!