PSG houdt ongeslagen reeks in stand met winst op dark horse Lorient

06-11-2022 15:18

Paris Saint-Germain is ook na dit weekend nog steeds ongeslagen in de Franse Ligue 1. De Parijzenaren wonnen op bezoek bij het vooralsnog verrassende Lorient met 1-2. Daarmee werd het gat met nummer twee Lens vergroot tot vijf punten.

Lorient stond voorafgaand aan de wedstrijd op de derde plaats, PSG eerste. Yvon Mvogo is de doelman bij de ploeg uit Bretagne. De oud-PSV'er ging na acht minuten echter al vreselijk in de fout, toen hij onder druk werd gezet in de eigen zestien en de bal verloor. Neymar profiteerde en opende zodoende de score. Tot overmaat van ramp moest Mvogo een paar minuten later geblesseerd van het veld.

De thuisploeg gaf desondanks niet op. Een geweldige aanval vlak na rust leverde de gelijkmaker op. Enzo Le Fee stapte slim over de bal heen, waardoor die voor de voeten kwam van Teremas Moffi. Gianluigi Donnarumma liet zich vervolgens gemakkelijk kloppen. PSG moest dus wederom op jacht naar de voorsprong, en vond die in de slotfase. Danilo zorgde voor een driepunter voor PSG, waar de lichtgeblesseerde Lionel Messi niet meedeed.

PSG sluit 2022 volgende week zondag af in het eigen Parc des Princes. Dan is AJ Auxerre de tegenstander.