Nieuws

Xavi gunt clublegende Piqué basisplek bij laatste optreden in Camp Nou

Xavi gunt clublegende Piqué basisplek bij laatste optreden in Camp Nou

05-11-2022 19:56 Laatste update: 20:13

Gerard Piqué mag in zijn laatste wedstrijd in Camp Nou in de basis starten. Dat maakte FC Barcelona zaterdagavond bekend via haar clubkanalen. Piqué beëindigt zijn carrière na de winterstop en zal nog maximaal twee keer in het shirt van de Blaugrana verschijnen.

Te beginnen vanavond, tegen UD Almería. Op de persconferentie van vrijdag wilde Xavi nog niet veel prijsgeven over zijn mogelijke basiself. "De wedstrijd staat in het teken van het afscheid van Gerard. Hij verdient alle lof van de fans. Ik heb het geluk gehad zijn teamgenoot en coach te mogen zijn", zei hij toen.

Piqué kwam dit seizoen nog maar in negen wedstrijden in actie voor Barcelona. Hij zou zich nutteloos hebben gevoeld en wilde niet verder. "Hij is desondanks heel trots. Hij is altijd een voorbeeld geweest voor het team, heeft nooit ophef gemaakt en trainde altijd voor de volle honderd procent."

Tegen Almería mag Piqué het dus nog één keer laten zien in Camp Nou. De Catalanen staan tweede in La Liga, op één punt achterstand van koploper Real Madrid.