Nieuws

Van der Vaart wijst naar ideale club Ziyech: 'Dan worden ze titelkandidaat'

Van der Vaart wijst naar ideale club Ziyech: 'Dan worden ze titelkandidaat'

03-11-2022 11:29
1

Rafael van der Vaart is van mening dat Hakim Ziyech goed bij Tottenham Hotspur zou passen. De oud-voetballer was zelf jarenlang actief bij de Spurs en denkt dat de Noord-Londense club zelfs kans maakt op de landstitel met de Marokkaan in de gelederen. 

Tijdens een uitzending van Ziggo Sport maakt Van der Vaart zich hard voor een binnenlandse overstap van Ziyech, die bij Chelsea verpietert. "Ik zou Tottenham een club voor hem vinden. Hij is juist geschikt voor het systeem van Antonio Conte. Als ze hem erbij halen, denk ik echt dat Tottenham een titelkandidaat kan zijn in de Premier League. Dat meen ik serieus."

Conte kan een creatieve speler wel gebruiken, meent Van der Vaart. "Dat niet alleen Son Heung-min en Harry Kane het moeten doen. Ziyech kan out-of-the-box denken. Ik roep dit al jaren, maar Daniel Levy (eigenaar Tottenham, red.) luistert niet."

Tottenham is goed begonnen aan het seizoen en staat momenteel derde in de Premier League. De ploeg van Antonio Conte heeft zich ook geplaatst voor de knockout-fase van de Champions League en wist de groep zelfs als koploper af te sluiten na de late zege op Olympique Marseille.