Bizarre eindstand in Champions League-groep Paris Saint-Germain en Benfica

02-11-2022 22:55 Laatste update: 23:06
3

Een ongelofelijke ontknopping in Groep H van de Champions League. Dankzij een 1-6 overwinning van Benfica op Maccabi Haifa eindigt de ploeg van Roger Schmidt als nummer één in de poule boven Paris Saint-Germain, dat op zijn beurt won van Juventus met 1-2.

Groep H

Door de overwinningen van zowel PSG als Benfica eindigden beide ploegen exact gelijk in punten (14), doelsaldo (16 voor en 7 tegen) én onderling resultaat. Doordat de Portugezen meer uitgoals maakten, eindigen zij als eerste in de groep.

Juventus - Paris Saint-Germain: 1-2
Wie anders dan Kylian Mbappé opende de score bij het in vormcrisis verkerende Juventus. De Franse steraanvaller bekroonde een geweldige individuele actie met een knal in de verre hoek, terwijl De Oude Dame de dominante ploeg was in Turijn. Nog voor rust tekende nota bene verdediger Leandro Bonucci met een intikker voor de gelijkmaker.

Na rust bleef Juventus de sterkere partij, maar was het PSG dat opnieuw scoorde. Het was niet één van de sterren die het net wist te vinden, maar invaller Nuno Mendes. De Portugees stond koud binnen de lijnen toen hij direct doel trof met een tegendraads schot. Die treffer bleek de laatste van het duel, mede doordat een goal van de thuisploeg nog afgekeurd werd wegens buitenspel.

Daardoor verlaat Juventus met het schaamrood op de kaken de Champions League met slechts drie punten uit zes wedstrijden.

Maccabi Haifa - Benfica: 1-6
Voorafgaand aan speelronde zes zou een punt voor Maccabi volstaan voor het bereiken van Europa League-voetbal, maar dan moest Juventus wel verliezen. Zo ver kwam het, maar een resultaat voor de Israëliers bleef uit. Ondanks een benutte penalty van Nederlander Tjaronn Chery in de eerste helft bleek de formatie van Schmidt - dit seizoen nog altijd ongeslagen - veel te sterk: 1-6.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat Benfica een serieuze gooi zou doen naar de groepswinst, maar dankzij twee treffers in de laatste zes minuten van de wedstrijd kwam het bizarre scenario uit en stootte Schmidt het sterrenensemble van PSG van de troon in Groep H.

Groep G

Manchester City - Sevilla: 3-1
Manchester City was voorafgaand aan het duel al verzekerd van de groepswinst, waardoor Pep Guardiola een veredeld B-elftal het veld in stuurde. Rafa Mir kreeg het Etihad Stadium in de 31ste minuut stil met een fraaie kopbal. Het duurde tot de 51ste minuut voordat The Citizens gelijkmaakten. Het was de zeventienjarige Rico Lewis die zijn basisdebuut opluisterde met een goal. Uiteindelijk won City alsnog: Julián Álvarez tekende voor de 2-1, waarna Riyad Mahrez het slotakkoord verzorgde: 3-1.

FC Kopenhagen - Borussia Dortmund: 1-1
Voorafgaand aan het duel met de Duitsers had FC Kopenhagen nog geen enkele goal gemaakt. Voor rust viel dan eindelijk het eerste doelpunt van Deense makelij na liefst 491 minuten droog te hebben gestaan: Hákon Arnar Haraldsson was het goudhaantje. Daarvoor had Thorgan Hazard de openingstreffer verzorgd. In het restant van het duel werd er niet meer gescoord in Denemarken.

Manchester City dringt als groepswinnaar door tot de knock-outfase van de Champions League en ook Borussia Dortmund gaat door. Sevilla gaat als nummer drie naar de tussenronde in de Europa League, waar FC Kopenhagen in november reeds klaar is in Europa.