FC Emmen en FC Groningen houden één punt over aan slordig, doelpuntloos duel

30-10-2022 14:08 Laatste update: 14:16

FC Emmen en FC Groningen zijn er zondagmiddag onderling niet in geslaagd een winnaar aan te wijzen. De ploegen zorgden voor een open wedstrijd met veel fouten aan beide kanten, maar de opgelegde kansen werden niet benut. Het bleef 0-0 in Emmen.

Emmen schoot in eigen huis uit de startblokken en kreeg direct een grote kans, maar Rui Mendes kopte van dichtbij over. Het spel ging over en weer en dat zorgde voor de nodige spanning in de openingsfase. De eerste helft liet vooral een schaakspel zien tussen beide ploegen, waarin snel en vaak balverlies werd geleden op de helft van de tegenstander. Na een klein half uur leek Cyril Ngonge binnen te kunnen tikken, maar dat lukte de aanvaller van FC Groningen van dichtbij niet. Enkele minuten later was het Emmen dat op voorsprong kon komen, maar ook die kans ging naast.

In het begin van de tweede helft lag het spel meermaals stil voor blessurebehandelingen van Jeroen Veldmate en Leroy Duarte, maar beide spelers konden verder. Het resulteerde wel in een traag begin van het tweede bedrijf. Het lage tempo bleef hangen en dat zorgde tot de slotfase voor een redelijk saaie wedstrijd. In de slotminuut kreeg Emmen nog twee reuzenkansen, maar onder meer Richairo Živković wist geen raad met een vrije schotkans. Doelman Peter Leeuwenburgh kwam in de blessuretijd nog lelijk in botsing, maar kon uiteindelijk door.

Beide ploegen schieten met het gelijke spel niet veel op. Emmen blijft op de voorlaatste plaats steken en zit diep in de gevarenzone. Groningen staat dertiende, maar is ook allesbehalve veilig: het gat met nummer vijftien Vitesse bedraagt één punt.