Nieuws

Moniz woedend na rode kaart in Hongarije: 'Het is hier tien keer erger'

Moniz woedend na rode kaart in Hongarije: 'Het is hier tien keer erger'

24-10-2022 17:40 Laatste update: 17:41

Trainer Ricardo Moniz stapte zaterdag met zijn ploeg van het veld om een statement te maken in Hongarije. De 58-jarige Rotterdammer hoorde oerwoudgeluiden van het publiek, was daar niet van gediend en kreeg tot zijn grote woede een rode kaart voor zijn statement. 

Moniz is actief bij het Hongaarse TE Zalaegerszegi en speelde tegen Honvéd. Het uitpubliek maakte apengeluiden wanneer donkere spelers van de thuisploeg aan de bal kwamen. Moniz pikte het niet, stapte met zijn ploeg van het veld en kreeg de rode kaart te zien. "Ik heb de vierde official een paar keer gevraagd om dit te stoppen. Maar hij hoorde niks, zei hij. Toen ben ik twee meter het veld in gaan staan. Daarvoor kreeg ik rood van de scheidsrechter. Mijn hele groep stond achter mij", zegt Moniz twee dagen later tegenover het Algemeen Dagblad

De arbitrage en de tegenstander speelden vervolgens de vermoorde onschuld. "Maar de trainer van de tegenstander, de scheids, niemand had zogenaamd iets gehoord. Daar schaam ik me voor. Ik had nota bene een delegatie van mijn vorige werkgever Tottenham Hotspur op de tribune zitten, met een kind."

Het is voor Moniz niet de eerste keer dat hij wordt geconfronteerd met dergelijke zaken. "In vier dagen tijd is mijn team twee keer slachtoffer geworden van apengeluiden. Ik heb door de jaren heen echt een incasseringsvermogen opgebouwd, maar afgelopen zaterdag, en ook al woensdag in de beker tegen Kazincbarcikai was het extreem. In dit soort landen moet je hier heel scherp op zijn. Wat bij Den Bosch gebeurde was hiermee vergeleken nog niks. Hier in Hongarije gaat het tien keer zo erg aan toe tegen donkere spelers...", besluit de trainer.