Nieuws

Ten Hag reageert op Ronaldo-exit: 'Dan zullen we er mee dealen'

Ten Hag reageert op Ronaldo-exit: 'Dan zullen we er mee dealen'

19-10-2022 23:40

Erik ten Hag is trots op zijn ploeg na de masterclass tegen Tottenham Hotspur (2-0 zege). Na afloop van het duel gaf de Nederlander aan onder de indruk te zijn van het spel van Manchester United en gaf daarna aan dat de actie van Cristiano Ronaldo mogelijk een staartje krijgt. 

"We zijn onderweg", steekt Ten Hag van wal bij Viaplay. "Maar het is duidelijk dat we aan het groeien zijn en dat het team zich aan het ontwikkelen is. We hebben wel meer goede uitvoeringen gehad", doelt hij op onder meer de 0-0 tegen Newcastle United van zondag. "Als we minder spelen, moeten we wel winnen."

De zege tegen The Lillywhites kwam geen enkel moment in gevaar. "Tegen een heel goede ploeg had ik niet verwacht dat we zó zouden domineren en de tegenstander de wil opleggen. Van het begin tot het eind." Ten Hag ziet dan ook een duidelijke ontwikkeling bij United. "We gaan proactiever voetballen in balbezit en balverlies. Het is steeds dominanter en dat staat me wel aan."

Ronaldo verlaat stadion

Alhoewel het spel van The Mancunians bij vlagen weergaloos was, ging het direct na afloop vooral over een moment in de slotfase van het duel. Ronaldo begon op de bank en kwam niet binnen de lijnen. Daarop besloot de Portugees het veld (en het stadion) na 89 minuten te verlaten. "Ik kijk er niet naar", antwoordt Ten Hag desgevraagd. "Ik ben blij met de overwinning en ik kijk naar het team. Andere zaken regel ik morgen (donderdag, red.) wel. Dan zullen we er mee dealen."