Nieuws

Buijs open over ontslag bij Mechelen: 'Had er best wat strakker op mogen zitten'

Buijs open over ontslag bij Mechelen: 'Had er best wat strakker op mogen zitten'

19-10-2022 08:18

Deze week werd het contract van Danny Buijs als trainer van KV Mechelen opgezegd. De Nederlandse Simeone stond slechts vier maanden en twaalf wedstrijden aan het roer bij de winnaar van de Europa Cup II in 1988. In gesprek met de NOS vertelt Buijs over zijn ervaringen in België.

"Ik had al een paar keer in het seizoen het gevoel dat het kon gaan gebeuren", zegt de oud-trainer van onder meer FC Groningen. "In België waren al twee andere trainers ontslagen, mede omdat er dit jaar drie clubs rechtstreeks degraderen. Als de resultaten dan uitblijven, laten mensen vanuit de club opeens dingen vallen in de media. Teksten als 'Hij moet binnenkort een wedstrijd gaan winnen, anders wordt het zorgwekkend'."

Buijs tekende een contract voor onbepaalde tijd, wat Mechelens vertrouwen in hem symboliseerde. Toch is dat al gauw weer verbroken. "Het voordeel van zo’n contract is dat wanneer ik vertrek er een bepaald bedrag tegenover staat. De duur van een contract zegt tegenwoordig weinig. Ik vind het belangrijk om in de spiegel te kijken, voor je een ander iets verwijt."

Zoekend naar een mogelijke oorzaak, is hij zelfkritisch. "Ik begon bijvoorbeeld heel rommelig aan het seizoen. Dat kwam ook door allerlei wisselingen binnen de club en daar kun je niet altijd iets aan doen. Maar toen had ik er best wat strakker op mogen zitten." Oud-international Steven Defour neemt het stokje over van Buijs. "Ik gun het ze van harte. KV Mechelen is echt een heel leuke club. Elke voetballiefhebber raad ik aan om een keer op Achter de Kazerne te gaan kijken: de sfeer die daar hangt, is echt speciaal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!