Nieuws

Klopp: 'City momenteel de beste club en Haaland beste spits ter wereld'

Klopp: 'City momenteel de beste club en Haaland beste spits ter wereld'

14-10-2022 12:58

Jürgen Klopp is in aanloop naar de wedstrijd tegen Manchester City komend weekend lovend over zijn tegenstander, met name over Erling Haaland. De Duitser verwacht een lastige wedstrijd zondagmiddag.

Klopp stak op de persconferentie de loftrompet over zijn tegenstander. "City is op dit moment de beste ploeg ter wereld." Het afstoppen van Haaland wordt volgens de manager de grootste opgave van de wedstrijd. "Hij is waarschijnlijk de beste spits ter wereld, dus we moeten ervoor zorgen dat hij niet te veel ballen krijgt. Dat gaan we proberen. Maar als je hem in toom houdt, dan krijgen zoveel andere wereldklasse-spelers van City de ruimte. Dat maakt het er niet makkelijker op."

De wedstrijd wordt volgens Klopp een zware bevalling. "Er zullen momenten komen dat we moeten lijden en er zullen momenten komen dat we dominant zijn. Het vinden van de juiste balans is de uitdaging." Echter heeft de manager vertrouwen in de wedstrijd. "We zijn altijd moedig tegen City. We moeten er voor zorgen dat we defensief zo sterk mogelijk zijn. Dat betekent hoge druk. We moeten het uitzoeken."