Nieuws

Gent-trainer hakt verbaal in op zijn ploeg: 'Kan mijn spelers niet doodschieten'

Gent-trainer hakt verbaal in op zijn ploeg: 'Kan mijn spelers niet doodschieten'

14-10-2022 09:44

KAA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck heeft zich op opmerkelijke wijze geuit over zijn spelers na de 4-2 nederlaag tegen Djurgardens IF in de Conference League. De Belgen zitten met vier nederlagen in vijf duels in een mindere periode, waardoor het stoom uit de oren van de oefenmeester komt.

Vooral verdedigend liet Gent te wensen over tegen Djurgardens. "We geven ongelofelijke doelpunten weg, dingen die ik in mijn hele leven nog niet gezien heb", begint Vanhaezebrouck zijn getier met Sporza. "Bij de eerste tegengoal gaf iemand aan de zijlijn met de binnenkant van de voet een pass naar een ploegmaat die alleen in de zestien stond. Bij de 3-0 mocht een kerel van 1 meter 77 binnenkoppen tussen reuzen van bijna twee meter."

"Uiteindelijk verdedig je samen, maar we kunnen niet anders dan naar individuen kijken", vervolgt de oefenmeester, die afsluit met een wel heel merkwaardige en gewaagde uitspraak. "Ik kan mijn spelers niet doodschieten, want dan kom ik er tekort. Ach, het is nu heel simpel. We moeten gewoon twee keer winnen en dan gaan we door. Maar ja, dat is natuurlijk makkelijk gezegd."

Gent staat momenteel op een derde plek in de groep. Djurgardens en het Noorse Molde FK aan de Belgen voor.