Nieuws

Schreuder zag Ajax 'prima wedstrijd spelen' en reageert: 'Vind ik kinderachtig'

Schreuder zag Ajax 'prima wedstrijd spelen' en reageert: 'Vind ik kinderachtig'

12-10-2022 21:11 Laatste update: 21:19

Ajax verloor net als vorige week van SSC Napoli. Trainer Alfred Schreuder vond dat zijn ploeg een 'prima wedstrijd' speelde tegen de Napolitanen.

"Ik heb een dubbel gevoel", laat Schreuder weten voor de camera’s van RTL7. "Voor de wedstrijd wilden we een moedig Ajax zien. Ik vond dat we een prima wedstrijd gespeeld hebben. Dat klinkt heel raar als je met 4-2. We hebben volgens mij prima dingen laten zien. Je bent uiteindelijk wel teleurgesteld over het resultaat."

De Amsterdammers stonden al vroeg op een 2-0 achterstand in Napels. Schreuder rekent het zijn ploeg niet aan. "Ik denk dat de tegenstander gewoon heel goed is. Dat zie je aan alles. Het tempo en de snelheid waarmee ze spelen. Wij hebben twee à drie kansen om de 1-1 te maken en die maken we niet. Dat is zonde. Op dit niveau worden kleine dingen afgestraft, dat zie je."

Of de trainer nog aanknopingspunten ziet? "Als je naar de wedstrijd kijkt, is dit een totaal ander duel dan vorige week. Er bleef een team op het veld staan. Ze zijn tot de laatste minuut blijven gaan. Je ziet aan alles dat we écht geprobeerd hebben hier resultaat te halen. Helaas waren zij efficiënter." Door de nederlaag zal de kritiek op Schreuder aanhouden. Of dat iets met hem doet? "Natuurlijk niet. Ik kijk naar wat de spelers op het veld doen. Ze vechten als een team, de vraagstelling vind ik eigenlijk heel kinderachtig", aldus de oefenmeester.

Door de nederlaag lijkt overwintering in de Champions League heel ver weg. De Amsterdammers staan na vier duels op drie punten, terwijl Napoli zich al plaatste voor de volgende ronde met inmiddels twaalf punten. Liverpool heeft zes punten en Rangers FC nul. Die twee ploegen spelen momenteel tegen elkaar.