Forest en Villa spelen roemloos gelijk, Leicester hekkensluiter in Premier League

10-10-2022 23:11

Nottingham Forest is niet langer meer de hekkensluiter in de Premier League. Op City Ground werd vanavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Aston Villa. In een nogal saaie wedstrijd zat volgens Voetbal International het enige spektakel in het eerste halfuur.

Na een kwartier kopte Emmannuel Dennis een vrije trap vanaf rechts in en toverde zodoende de eerste noemenswaardige kans van de wedstrijd om tot een doelpunt. Lang kon men bij Forest niet genieten van die voorsprong. Zeven minuten later schoot de 37-jarige Ashley Young raak. Vanaf een meter of twintig haalde hij uit en zag zijn poging daarmee in de korte hoek verdwijnen. Het was zijn eerste Premier League-goal sinds elf (!) jaar.

Daarna volgde een matige wedstrijd waarin beide ploegen het spelinitiatief voor zich uit leken te schuiven. Villa bleef de bovenliggende partij, maar pas in de slotfase van de tweede helft kwamen de mannen van Steven Gerrard dichtbij serieus gevaar. Doelpunten leverde het echter niet op, en dus bleef het bij een bloedeloze 1-1.

Zo hadden beide ploegen ongetwijfeld toch iets meer van de wedstrijd verwacht, zowel qua spel als qua resultaat. De laatste plaats in Engeland wordt nu bezet door Leicester City. Aston Villa staat met negen punten op de zestiende plek en daarmee net boven de degradatiezone.