Nieuws

Branthwaite op zijn plek in Eindhoven: 'Keuze voor PSV was een no-brainer'

Branthwaite op zijn plek in Eindhoven: 'Keuze voor PSV was een no-brainer'

26-09-2022 13:16

Jarrad Branthwaite had niet veel bedenktijd nodig toen PSV voor hem op de stoep stond deze zomer. De Everton-huurling kwam als oude bekende van Marcel Brands naar Eindhoven en heeft inmiddels een basisplaats veroverd.

Brands was als technisch directeur werkzaam bij Everton en leerde daar Branthwaite kennen. De verdediger werd door de nu algemeen directeur van PSV in 2020 van Carlisle United naar The Toffees gehaald. "Sindsdien hebben we een hele goede band. Niet alleen met elkaar, maar ook met mijn familie en zaakwaarnemer", aldus de Engelsman tegenover de clubkanalen van PSV. "Toen hij me belde en vroeg of ik naar PSV wilde komen, was dat een no-brainer. Ik heb vertrouwen in hem en PSV is een geweldige club."

 Uiteindelijk hoopt Branthwaite zich in de basiself van Everton te spelen. "Ik ben nu op een leeftijd dat ik speeltijd nodig heb om mij te ontwikkelen. Dat is de reden dat ik naar PSV ben gekomen", aldus de stopper. "Ik wil hier zoveel mogelijk wedstrijden spelen, die richting de toekomst kunnen bijdragen aan mijn ontwikkeling."